7 belangrijkste affiliate marketing tips voor beginners – de weg naar succes

– Affiliate marketing tips voor beginners
– 1. Kies het juiste affiliate product
– 2. Maak Google je beste vriend
– 3. Focus op het product
– 4. Deel ervaringen
– 5. Werk samen met bewezen campagnes
– 6. Geef niet op
– 7. Overdrijf niet
– Affiliate site beginnen

Wil jij graag beginnen met Affiliate marketing of ben je al begonnen, maar verdien je nog weinig tot niets? Dan is dit artikel vol met affiliate marketing tips speciaal voor jou.

Affiliate marketing is een manier waarmee je online op een eenvoudige manier veel geld kunt verdienen. Echter is affiate marketing een vak apart.

Wil je veel geld verdienen zonder daarvoor moeite te hoeven doen, dan is het niets voor jou. Om een succesvolle affiliate marketeer te worden, zal jij jezelf erin moeten verdiepen. Daarnaast is doorzettingsvermogen en discipline een must.

Ben jij bereid om jezelf in online marketing te verdiepen? Vind je het niet erg om jouw vrije tijd in het begin te moeten opofferen, omdat jij aan jouw website moet werken? Ben jij gedisciplineerd en heb je een ondernemershart?

In dit artikel geven we onze beste affiliate marketing tips voor beginners, zodat jij jouw omzet kunt vergroten en meer geld kunt verdienen.

hoe werkt affiliate marketing

Affiliate marketing tips voor beginners

Als beginnend affiliate marketeer zijn er een aantal punten waarop je moet letten.

1. Kies het juiste affiliate product

Bij het uitkiezen van een product kijken veel mensen naar de populariteit van het product. Wordt een product ten slotte veel verkocht, dan heb je meer kans op commissie. Maar de populariteit is niet het belangrijkste.

Kies een product waarover je veel weet of wat je interessant genoeg vindt om jezelf erin te verdiepen. Het is makkelijker een product te promoten waar je zelf achterstaat. Het is dan eenvoudiger om enthousiaste teksten te schrijven waarmee jij de lezer warm maakt.

2. Maak Google je beste vriend

Een hoge positie in Google is cruciaal wanneer je online veel geld wilt verdienen. Bezoekers die informatie zoeken over een product klikken altijd als eerste op de pagina’s die bovenaan in Google verschijnen. De kans is groot dat zij de informatie die ze zoeken daar vinden.

Sta jij ergens op pagina 2 of 3 in de Google zoekresultaten dan zal je weinig bezoekers ontvangen, wat zorgt voor een lage omzet. Zoekwoordenoptimalisatie oftewel SEO is van groot belang wanneer je hoog in Google wilt scoren. Investeer jouw tijd hier dus in!

online geld verdienen via SEO

 

3. Focus op het product

Heb jij een product gevonden waar je achterstaat? Dan is het nu aan jou om jouw enthousiasme over te brengen op anderen. Focus je op het door jou gekozen product en wijk in jouw artikelen niet teveel uit over andere producten of onderwerpen.

Houd jouw website relevant en biedt informatie aan die enkel betrekking heeft op het door jouw gekozen product.

Wist je dat bezoekers binnen 3 seconden beslissen of ze op jouw website willen blijven? Irrelevante informatie kan ervoor zorgen dat de bezoeker weg klikt.

 

4. Deel ervaringen

Mensen zoeken online naar informatie over een product, omdat zij graag willen weten wat de ervaringen van andere mensen zijn. Lezen zij online veel positieve berichten c.q. ervaringen van gebruikers, dan zijn zij eerder geneigd overstag te gaan.

Het is dus belangrijk om persoonlijke ervaringen toe te voegen aan jouw artikelen. Heb jij nog geen artikelen met ervaringen toegevoegd? Begin daar dan direct mee.

5. Werk samen met bewezen campagnes

Het is belangrijk om niet lukraak allerlei producten te promoten. Ga eerst na of de verkopende partij goed converteert. Dit doe je door middel van het affiliate systeem waarvoor jij hebt gekozen.

Besteed tijd aan deze research, het zal je op de lange termijn veel tijd en geld schelen.

geld verdienen via internet via google

6. Geef niet op

Veel mensen beginnen met affiliate marketing omdat zij denken er in een korte tijd ontzettend veel geld mee te kunnen verdienen.

Het is waar; je kunt met affiliate marketing veel geld verdienen, maar daar zal je wel wat voor moeten doen. En dat duurt geen dagen, geen weken, maar maanden.

Er zijn veel beginnende affiliate marketeers die na 2 of 3 maanden hun handdoek in de ring gooien. Zonde! Hadden ze nog even doorgezet, dan was het geld verdienen begonnen. De eerste euro’s verdienen dat is het lastigste, maar wanneer het proces eenmaal op gang komt en jij je blijft inzetten, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Geef dus nooit op! Blijf doorgaan, blijf gefocust, verbeter je website en houd de statistieken in de gaten. Succesvol worden doe je niet in een dag.

7. Overdrijf niet

Mensen vinden het fijn om meer informatie in te winnen over een product. Het is dus fijn, wanneer jij jouw artikelen voorziet van zoveel mogelijk informatie. Let er wel op dat jij in jouw artikelen niet overdrijft en niet te opdringerig overkomt. Mensen zullen hierdoor sceptisch worden, waardoor jouw promotie verhaal een averechts effect heeft.

Affiliate site beginnen

Ben jij nog geen affiliate marketeer, maar wil jij graag een affiliate site beginnen? Dan is het belangrijk om bovenstaande affiliate marketing tips in gedachte te houden. Bij het beginnen van een affiliate website komt natuurlijk nog veel meer kijken. Op onze website vind je hierover veel informatie.

Een internet succesverhaal worden? Het kan als jij besluit ervoor te gaan!

Starten met Affiliate Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *