Een Aantal Dropshipping leveranciers in Nederland Gezocht?

– Dropshipping leveranciers gezocht
– Dropshipping producten

Wil je een dropshipping webshop openen, dan dien je dropshipping leveranciers te vinden waarmee je een samenwerkingsverband aangaat.

Het kan nog best lastig zijn om dropshipping leveranciers Nederland te vinden, maar gelukkig zijn er via de zoekmachines veel lijsten beschikbaar waarop leveranciers staan vermeld.

dropshipping leveranciers gezocht

Dropshipping leveranciers gezocht

Heb je een dropshipping leverancier gevonden, dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. De belangrijkste eisen van een goede dropshipping leverancier zijn:

1. Garantie spoedige levering
Een goede leverancier verzendt minstens één maal per week alle verkochte producten. Op deze manier kan jij een spoedige levering garanderen aan jouw klant. Het meest ideale is een leverancier die meerdere malen per week verzendingen verstuurd. We leven in een tijdperk waarbij een snelle levering een vereiste is, heb jij een levertijd van een week of langer, dan zullen klanten hierdoor eerder voor de concurrent met een kortere levertijd kiezen.

2. Internationaal
Kies voor een dropshipping leverancier die ook internationale verzendingen doet. Wellicht denk je nu enkel op de Nederlandse markt te mikken, maar mocht je in de toekomst willen uitbreiden dan hoef je niet opzoek naar een nieuwe leverancier.

3. Maandelijkse factuur
Verkoop je een product dan verstuurt de leverancier het product naar jouw klant. Daarna ontvang je van de leverancier een factuur. Verkoop je via een leverancier meerdere producten per maand, dan is het vervelend wanneer je na iedere aankoop een factuur ontvangt en moet betalen. Kies voor een leverancier die de facturen opspaart en aan het eind van de maand één factuur stuurt.

4. Klantenservice
Er zijn dropshipping leveranciers die ook de klantensupport overnemen. Hebben jouw klanten een vraag over het product dan kunnen zij die bij de leverancier stellen. Op deze manier hoef je geen kennis over de producten te hebben waardoor je werkelijk alles kunt verkopen wat je interessant vindt.

5. Voorraad
Je wilt dat jouw klanten hun product zo snel mogelijk geleverd krijgen. Hierom is het noodzakelijk een leverancier te kiezen welke zijn producten onbeperkt op voorraad heeft. Heb je veel verkopen, dan is de leverancier hier op voorbereid, waardoor je jouw klanten nooit hoeft te teleurstellen.

6. Geen webwinkel eigenaar
Het meest ideale is, dat de dropshipping leverancier geen webshop heeft. Heeft jouw leverancier wel een webshop dan is deze webwinkel een concurrent van jou. Niet handig.

Dropshipping groothandel

Dropshipping groothandel
Een dropshipping leverancier is niet hetzelfde als een groothandel. Het grootste verschil is de manier waarop jij jouw producten inkoopt.

Bij een dropshipping leverancier bestel je het product op het moment dat deze door een klant is besteld. Hierdoor heb je geen voorraad en loop je financieel gezien geen risico. Echter betaal je bij een dropshipping leverancier wel voor de dropshipping service. De leverancier wil per slot van rekening wel beloond worden voor de dienst die hij levert.

Bij een groothandel koop je van te voren producten in. Je investeert jouw geld en hebt nog geen klanten voor het product. Het is dus mogelijk dat jij uiteindelijk met een restpartij blijft zitten. Echter is de marge wel groter, omdat je meer producten tegelijk inkoopt en zo kunt profiteren van een lagere inkoopprijs.

Welke manier het beste bij jou past, dat kun jij enkel zelf bepalen. Heb je veel geld om te investeren? Ben je niet bang om risico te lopen? Heb je voldoende tijd om jouw bestellingen te verwerken, producten in te pakken, te verzenden en eventuele retouren te verwerken? Of besteed je dit allemaal het liefste uit, zodat jij je enkel hoeft te focussen op jouw website? De keus is aan jou.

Dropshipping producten

Via een dropshipping webshop kun je werkelijk alles verkopen. Dropshipping kleding, babyartikelen, elektronica of persoonlijke verzorging artikelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er een dropshipping leverancier die met jou wil samenwerken.

Een dropshipping leverancier in Nederland vinden? Besteed er voldoende tijd aan en ga niet in de zee met een willekeurige leverancier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *