Hoe website promoten? Een extra tip om gratis reclame te maken voor je website

– Maak de Koppeling
– Extra Promotie via een Blog
– Hoe een Nieuwe Website Promoten
– Affiliate Partner met Jezelf

Hoe nou je website promoten? Natuurlijk gaat dit via social media, e-mailmarketing, offline marketing, Google Adverteren en diverse andere manieren welke je zeker dient toe te passen.

Deze tip is zeer geschikt als je al 1 website hebt die al aardig wat bezoekers heeft, maar ook als het een website betreft met minder bezoekers. Zelfs als je nog geen website hebt.

Maak de Koppeling

Hoe? Door een website van jezelf te koppelen met een andere website welke tevens van jezelf is. Zorg dat er aansluiting is tussen de 2 onderwerpen en link de ene website naar de andere.

Oftewel, er is een link vergeven wat goed is voor de ranking in google en daarnaast moet de link er voor zorgen dat de mensen die klikken op deze link, op hetgeen uitkomen waar ze naar op zoek zijn.
Namelijk jouw product/informatie van jouw andere website.

webshop promoten

Extra Promotie via een Blog

Heb je al een website en ben je op zoek hoe je de website extra kan promoten?
Start bijvoorbeeld een blog via een nieuwe URL. De blog dient gerelateerd te zijn aan het onderwerp van je eerste site.

De artikelen worden geoptimaliseerd voor Google en natuurlijk voor de bezoeker.
Het artikel heeft nu net als je andere website een (extra) mogelijkheid om gevonden te worden. Vervolgens geeft het artikel een antwoord op de zoekbehoefte. En dan voor meer informatie of het benodigde product drukt de bezoeker op de link naar je website.

Stel je voor dat bij de eerste 5 zoekresultaten, 2 of meer websites van jou weergegeven worden..

Hoe een Nieuwe Website Promoten

Ook als je nog moet starten met je eerste website kan deze tip nuttig zijn; start direct met 2 websites over het desbetreffende onderwerp. Het zal je ranking goed doen in google als er een website van hetzelfde onderwerp naar je linkt.

Daarnaast heb je dubbel zoveel kans om gevonden te worden in Google. Verder zorgt het voor extra vertrouwen, omdat een andere website verwijst naar jouw website. Dus niet alleen bij Google, maar ook bij de bezoeker.

nieuwe website promoten

Affiliate Partner met Jezelf

Als deze nieuwe website, jouw andere website/webshop aan het promoten is ben je eigenlijk een affiliate partner van jezelf. Het scheelt echter dat je hier geen commissie hoeft te betalen. Daarnaast kun je zelf in de hand houden hoe deze website in elkaar steekt.

Wel kost het je natuurlijk meer moeite dan een gebruikelijke affiliate partner.
Wij raden aan om zoveel mogelijk opties te proberen voor een optimaal rendement om vervolgens het geld te verdienen met je websites wat je voor ogen hebt. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *