De kunst van het uitbesteden; bepaal waar jij goed in bent

– Buit uit waar jij goed in bent!
– Marketing Uitbesteden
– Seo Uitbesteden
– Specialisten zijn er in elke markt
– Afweging voor het delegeren

Als internetondernemer kun je besluiten veelal zelf te doen. Het uitbesteden van taken is echter ook een optie. Sommige ondernemers vinden dit lastig, omdat ze dan niet alles zelf meer in de hand hebben.

Bepaal voor jezelf waar je het beste in bent en juist waar je minder goed in bent. Dit kost je hoogwaarschijnlijk (onnodig) veel tijd.

Buit uit waar jij goed in bent!

Wanneer de focus wordt gelegd op hetgeen waar je plezier uithaalt en waar je goed in bent, wordt dit element als het ware geoptimaliseerd wanneer er meer tijd in gestoken wordt.

Bij het delegeren van taken waar je zelf minder goed in bent, zorg je vanzelfsprekend dat je iemand vindt die hier gespecialiseerd in is. Dit onderdeel wordt dan ook geoptimaliseerd.

Als je overal ergens een beetje goed in bent, zal je jezelf nooit onderscheiden van de rest. Het uitbesteden zal zorgen dat er meer kwaliteit geleverd wordt. Zo onderscheid jij jezelf van de rest en zorg je dat de kans op succes op het internet een stuk groter wordt.

Google adwords uitbesteden

Marketing Uitbesteden

De volledige marketing uitbesteden als internetondernemer in het begin is niet raadzaam. Dit is namelijk je core business als internetondernemer.

Echter bestaat de marketing van een internetondernemer uit diverse onderdelen. Je kunt bijvoorbeeld Social media uitbesteden om vervolgens zelf de nieuwsbriefmarketing, offline marketing en adwords te gaan doen.

Logischerwijs wanneer je meerdere dingen nog niet onder de knie heb, dien je te bepalen wat jou het leukst lijkt om te leren. Wellicht is Social media jou ding. Dit zal je dit makkelijker onder de knie krijgen dan Adwords. In dat geval kun je beter Google Adwords uitbesteden.

Seo Uitbesteden

Om gevonden te worden in google (zonder te adverteren) is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor de zoekmachine. Je kan ervoor kiezen om SEO uit te besteden, of enkel onderdelen ervan zoals de linkbuilding of de teksten.

Omdat dit het over het algemeen erg belangrijk is om wel of niet te slagen op het internet, is het raadzaam om te bepalen of SEO optimalisatie iets is waar jezelf sterk in bent.

Specialisten zijn er in elke markt

Wellicht wil je social media wil uitbesteden of bijvoorbeeld SEO. Echter zijn er zo’n beetje voor elke taak in je internet business wel specialisten te vinden die het graag van je overnemen. Van het inpakken van je pakketjes tot aan het uitbesteden van je klantenservice.

SEO uitbesteden

Afweging voor het Delegeren

Uiteindelijk zal je een afweging moet maken. Naast je eigen kwaliteiten en daartegenover desinteresse voor bepaalde aspecten zal je budget ook een belangrijke rol spelen.

Staar je echter niet blind op bepaalde kosten. Ten eerste zal het een investering zijn om je juist te onderscheiden.

Daarnaast kan je via creatieve manieren een heel eind komen om bepaalde taken voor minder te laten doen. Wat bijvoorbeeld te denken om jouw specialisme te ruilen met het specialisme van de partij waar jij jouw taak wilde onderbrengen… Uitbesteden 2.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *